You are here: Home
Error
  • You are not authorised to view this resource.

Hoofdmenu

Nieuws

Nieuw boek

download

Christelijk Management Volgens Benedictus
In november 2016 had ik mail contact met Tom van den Belt uit Barneveld. Hij geeft managementcursussen en doet dat vanuit de inspiratie van de Regel van Benedictus. 
Tom heeft zijn visie in een boek  weergegeven. Ik heb het meteen besteld en vind de samenvatting op zijn website veelbelovend! (Link) In het voorjaar van 2017 zoeken we elkaar een keer op om ervaringen te delen.

Kloosterbezoek Brugge

Regelmatig organiseer ik een zomers 'klooster- en cultuurweekend'  in Brugge. We verblijven in het prachtige Karmelietenklooster. Naast een aantal activiteiten in het klooster gaan we ook enkele stads excursies maken bijvoorbeeld naar de Heilig Bloed Kapel. Met stadsgids Roos maken we een speciale rondwandeling. Voor meer informatie? mail naar info@benedictijnsewijsheid.nl 

Woestijnvaders

 De Woestijnvaders en -moeders staan  volop in de belangstelling. Het zijn de vroeg-Christelijke asceten die leefden in de woestijnen van Egypte en Syrie. Het zijn ook de voorlopers en grondleggers van het latere kloosterleven. Benedictus kende ongetwijfeld hun teksten.lees hier mijn BLOG over de woestijnvaders
Een nieuw en mooi vormgegeven boek kun je hier inzien: www.woestijnvaders.com

Cursus Benedictijnse Wijsheid 2017

In maart en april 2017 geef ik deze cursus voor Volksuniversiteit Het Groene Hart, in Woerden.
Naast 2 cursusavonden gaan we een zaterdagmiddag op excursie naar Abdij Egmond.
Hier volgt een rondleiding, een gesprek met broeder George en we maken de Vesper mee.
klik hier voor meer informatie

Bodar en Benedictus

Op TV  start het Vierluik dat priester en TV maker Antoine Bodar gemaakt heeft over Benedictus van Nurcia, de 'Vader van  alle monniken', stichter van de Benedictijnse kloosterorde, opsteller van de 'Regel'.
Ik zag bij een voorbeschouwing al een aantal kloosters waar ik zelf ook geweest ben.
En ben heel benieuwd welk beeld van Benedictus vooral door Antoine belicht wordt.

Bid en Werk

Als je de Benedictijnse woorden 'Ora et Labora' intypt bij Google dan vind je  van alles. Boeken, tijdschriften, verenigingen, scheepsnamen, campings, zorgboerderijen, kloosterwebsites, bordspelen.......
Ora et Labora is ook de titel van een nieuw boek van Wil Derkse en Notker Wolf, de abt-primaat van de Benedictijnen.boek small

De reclame tekst luidt:
In Ora et labora nemen auteurs Notker Wolf en Wil Derkse je mee naar de fascinerende wereld van de Benedictijner kloosters in Europa. Het boek toont de verborgen schoonheid van de monastieke leefwereld, die weldadig aandoet als een landschap van de ziel. Als bijschrift bij de foto’s staan tweetalige citaten (Latijn en Nederlands) uit de Regel van Benedictus, die niet alleen als kloosterregel maar steeds meer ook als algemene spirituele leefregel wordt herkend en gebruikt.

Het boek werd 1 mei 2016 gepresenteerd in de abdij van Egmond. Ik was daarbij aanwezig en het was een inspirerende middag.

Eerste Hulp bij Kloosterbezoek

ehbk
Een nieuw boek over kloosterbezoek van Jan-Willem Wits.
Praktische, uit zijn eigen ervaring geschreven informatie over alles wat je moet weten voordat je een klooster gaat bezoeken.

 

Nieuwe vertaling Regel van Benedictus

In november 2014 is de nieuwste vertaling van de Regel van Benedictus gepresenteerd.
Met een uitgebreide inleiding.
Vertaler: Vincent Hunink

benedictus voorkaft2

Lees hier een artikel over het boek in het Nederlands Dagblad

Free business joomla templates